Concurs de foment de la lectura infantil

L'Escola Can Clos, en col·laboració amb la Biblioteca Francesc Candel, ha posat en marxa un concurs per engrescar el seu alumnat en la lectura i fer-ne un hàbit diari. El concurs anomenat “El millor lector!” fa ja un trimestre que està en marxa i la valoració que se'n fa és molt positiva.

Es tracta que les nenes i els nens aconsegueixin punts cada vegada que visiten la Biblioteca, fan una recomanació literària a l'escola o agafen en préstec llibres i revistes per llegir a casa. Aconseguits deu punts assoleixen un nivell de perfeccionament lector i reben com a premi una revista escollida per ells mateixos. Completats els cinc nivells del concurs, passen a ser considerats com a lectors de categoria màster i reben un premi especial que, de moment, encara no s'ha desvetllat quin és per procurar de mantenir la il·lusió fins al final.

Cada infant disposa del seu propi carnet pel concurs, en el qual va col·leccionant els punts que aconsegueix. “Els nens i les nenes es mostren molt motivats de participar en aquest concurs perquè veuen que el seu esforç rep una recompensa. Arribar fins al nivell final no és fàcil, però es fa menys feixuc si aconsegueixen premis quan assoleixen cadascun dels nivells intermedis”, assenyalen la directora Assumpta Bosch i el mestre Jordi Mateu de l’Escola Can Clos.

“Per nosaltres és molt important col·laborar amb escoles que entenen que la Biblioteca és un equipament per a utilitzar amb freqüència i no només en visites puntuals. De fet, pensem que la Biblioteca hauria de considerar-se com una àrea més del currículum. Animem la resta d'escoles de La Marina que s'engresquin amb iniciatives com aquestes”, afirmen la directora Àngels Migueles i la bibliotecària Àngels de Llanos de la Biblioteca Francesc Candel. Es comparteix que “aquesta col·laboració està sent cabdal perquè gràcies a la implicació de l'equip de bibliotecàries i de mestres s'ha aconseguit establir una xarxa d'intercanvis de la qual ambdues parts en sortim beneficiades”.

L'Escola Can Clos visita freqüentment la Biblioteca Francesc Candel en horari lectiu, no només per a llegir o agafar llibres en préstec. També s’hi adrecen per tal d’apropar l’alumnat al coneixement del funcionament més intern de l’equipament cultural, tal com s’ha fet en les visites dels “Secrets de la Biblioteca”. A més a més, els infants de l’Escola Can Clos han pogut gaudir d’unes visites comentades a l’exposició de pintures ”Els paisatges de Paco Candel” de la mà del mateix autor, en Josep Maria Torres. Com a cloenda d’aquest projecte de col·laboració, al maig tindran l’oportunitat de conèixer en persona l’escriptor i traductor David Nel•lo, de qui l’alumnat de l’escola fa temps que en llegeix una de les seves novel·les més divertides, “Els rebels de la cabanya”

Live betting in bet365 Sport now.